AdipoArt

Educell-AdipoArt

AdipoArt je celični pripravek, pripravljen po inovativnem postopku za pridobivanje velikega števila avtolognih celic stromalne vaskularne frakcije (SVF) iz lipoaspirata, ki ga je razvil Educell. Injicirane celice zmanjšajo vnetje in bolečino ter prispevajo k regeneraciji poškodovanega tkiva.		

Za zdravljenje osteoartritisa se pripravek AdipoArt injicira neposredno v sklep. AdipoArt lahko zmanjša bolečino ter vnetne procese v prizadetem sklepu.

ortopedija

AdipoArt lahko zmanjša vnetne procese v prstih na rokah in nogah pri bolnikih z revmatoidnim in psoriatičnim artritisom.

vnetne-revmaticne-bolezni

Suspenzija celic AdipoArt se zmeša z maščobnim presadkom ali pa injicira neposredno v poškodovano tkivo. Osteogeni in angiogeni potencial celic v pripravku spodbujata obnavljanje kosti.

maksilofacialna-in-oralna-kirurgija

Pri preprečevanju brazgotinjenja se AdipoArt uporablja kot intradermalna injekcija v/okoli šivanega tkiva po operacijskem posegu.

dermatologija

Pri celično podprtem lipofillingu (t.i. obogatena maščoba) se suspenzija AdipoArt neposredno injicira ali se zmeša z maščobnim presadkom. Dodatek različnih progenitorskih celic v pripravku lahko poveča preživetje presadka.

estetski-posegi

AdipoArt se lahko uporablja za zdravljenje perianalnih fistul za spodbujanje obnavljanja tkiva in zmanjšanje vnetja.

gastroenterologinja

Pripravek AdipoArt lahko vzpodbudi obnavljanje tkiva in omogoči celjenje rane.

kronicne-rane

Educellove znanstvene objave